Mormor Ruths Gaffelkakor

 
Nybakta småkakor och en kopp kaffe tillsammans med nära och kära, det är sommar för mig. Eller ja, jag tycker att kakor och fika passar alla årstider. Det liksom förhöjer känslan av någonting som redan är bra. En varm sommardag blir en bättre sommardag med någonting nybakt till eftermiddagskaffet, så är det bara. 
Mormors gaffelkakor är en klassisk mördegskaka som passar bra till en kopp kaffe. Enkla är de att göra också. Mormor kallade dem för Britts gaffelkakor, men för mig är det mormors. För dig som inte kan utläsa mormors fantastiska handstil följer receptet nedan.
 
 
 
Mormors Gaffelkakor
 
100 g smör (rumsvarmt)
50 g socker
100 g vetemjöl
100 g potatismjöl
1 msk vaniljsocker
 
Vispa smör och socker.
Blanda mjöl, potatismjöl och vailjsocker.
Rör ned i smeten.
Rulla små bollar (stora som mindre choladbollar)
Tryck till med en gaffel.
 
Grädda ca 12 min i 170º
 
 

Kvällsdopp

 
Det varmaste maj i mannatider fortsätter att leverera högsommarvärme. 
Jag kan inte ha haft en bättre vår som föräldraledig, det känns som en riktig revansh efter benbrottshistorien.
I förra veckan blev det bad nästan varje dag, och vi tänker fortsätta denna vecka på samma sätt.
Nu gäller det att njuta, man vet aldrig hur länge det varar!
 
 
 
 
 
 
 

Skymningsljus

 
Här hemma är det högsommarvärme och har så varit i en vecka nu. Naturen har fullkomligt exploderat och det är så vackert så det nästan gör ont. Vårvinterblommorna i trädgården slog ut sent, och blommar nu samtidigt som försommarblommorna, allt bommar samtidigt! Jag kan inte få nog av att vara ute. Just nu varvar vi stranden med fix i trädgården, det precis som att det vore semester. Det är riktigt behagligt i sjön även om jag inte gärna doppar hela kroppen. Men barnen har sedan i söndags inlett 2018 års badsässong, och klagar inte något på att det skulle vara kallt. En galet härlig vår har vi fått!