Hallonkola

 
Det här kan vara Världens godaste julgodis.
Det tog några omgångar innan jag fick till den rätta konsistensen,
men när jag är precis jättenoga med gradantalet, så blir de perfekt sega.
Det här blir SÅ gott och är perfekt att ta med som gåbort present såhär i december,
eller för all del, att äta upp själv...
 
 
 
Hallonkola
 
250 g frysta hallon
3 dl socker 
2 dl grädde 
1 dl ljus sirap 
1 kryddmått vaniljpulver (fungerar bra att ersätta med 1 tsk vaniljsocker)
30 gram smör
0,5 tsk salt
 
Koka upp hallonen och häll upp dem i en sil som du ställer ovanpå en tjockbottnad kastrull.
Rör kraftigt runt i silen så det droppar ned hallonpuré i grytan. Släng hallonfröna.
Häll i resten av ingredienserna i grytan och koka upp till exakt 126 grader. Då bli kolan perfekt.
Häll upp i liten form, ca 20 gånger 20 cm, och ställ svalt ca en timme.
Skär upp med vass kniv, smord med lite matolja. Slå in kolorna i papper.
Förvaras i lufttät burk i rumstemperatur.
 
Lycka Till!
 
 
 
 

Kommentera här: