Agnes Engmans Havrekakor

 
En god vän till mig, Agnes Engman, som gick bort för flera år sedan, var en otroligt duktig bakerska.
Hennes bullar gick inte att jämföra med något annat,
och förresten alla hennes bakverk var något utöver det vanliga.
Men på något vis så var det något magiskt med Agnes händer, för trots att jag fått några av hennes recept så blir kakorna aldrig lika goda som när hon gjorde dem.
Jag antar att smakupplevelsen höjdes med sällskapet av denna fantastiska kvinna.
Här kommer receptet på hennes urgoda havrekakor.
 
 
 
Agnes Havrekakor
 
300 g  rumsvarmt smör
3 dl socker
3 dl russin
6 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
 
Jag brukar halvera receptet, det blir lagom till en plåt.
 
Vispa smör och socker poröst. Blanda mjöl och bikarbonat i en egen skål, rör sedan ned det i smeten, tillsammans med havregryn och russin. Rör smeten.
Rulla till bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda ca 10 min i 175 grader.
 
1 Anonym:

skriven

Underbart med dina enkla recept på fina bakverk. De är enkla o passar utmärkt att baka tillsamans med barn!

Svar: Men va roligt att inläggen uppskattas! 😍
Linnéa Wiik

Kommentera här: