sjukstuga

 
 
Här hemma är det sjukstuga. Johan var dålig förra veckan och nu är det min och Olles tur. Jag har haft hög feber sen i söndags så det borde vända snart, jag har inte tid att vara sjuk! Fast vem har det egentligen? Och det här går ju över, snart är jag frisk igen, jag har verkligen ingenting att klaga över!
 
I helgen rev vi över här hemma inför advent, och hann en hel del innan febern kom i söndags. Men det är mycket kvar som jag brukar ha färdigt inför advent, men det får jag ta när jag blir frisk.
Igår kväll hjälpte Johan mig att bli färdig med barnens paketkalender.
Jag bara älskar det, att iordningställa och förbereda är halva glädjen, och att se barnens förväntan och lycka gör det så himla värt både timmar och pengar!
 
 
 

Pepparkaksbak

 
Igår var vi hos mamma och pappa och bakade pepparkakor! I över 6 timmar höll vi på, det tar så himla lång tid att baka pepparkakor. Iallafall om man ska baka med flera olika sorters degar och göra dubbla satser.
Och skära ut pepparkakshus. Och fika och äta emellan. Då är det ju inte konstigt att det tar lite tid!  
Olle han bakade och bakade. Men bara 5 ynka små pepparkakor fick han med i sin burk. Han blev så ledsen när vi skulle flytta över de utskurna kakorna till plåten, det stämde inte alls för honom. Men han verkar nöjd och det är ju huvudsaken. Harry däremot har en stor burk fylld med pepparkakor som han idag har gömt någonstans i huset. Spännande och se vem som hittar den först.
Jag hoppas inte att det blir Olle.
 
 
 
 
 
 

Vardagsrum

 
 
Alltså att planera och drömma om att renovera vårt hus måste vara bland det bästa som finns! Just nu är vi i full färd med att planera inför renovering av vårt vardagsrum och matsal. Vi kommer eventuellt att vänta med genomförandet, men det är så härligt att sätta upp en idealbild av målet för att ha något att jobba inför. En dröm som väntar på att uppfyllas.
 
Både jag och Johan tycker om att ge tillbaka ettt tidsenligt intryck när vi renoverar vårt hus. Vi älskar gamla sekelskiftshus med spegeldörrar, höga lister och tidsenliga detaljer. Vi vil gärna att det följer som en röd tråd när vi fixar vårt hus, men ibland är det lätt att glömma när man påverkas av trender som är glömda lika fort som de kom. Hur som helst, vardagsrummet. Precis som alltid när vi planerar att genomföra en större förändring, står vi med skräckblandad försjusning inför det.
Jag älskar det lika mycket som det gör mig nervös och spänd. Fast på ett bra sätt.
 
Vi är fast beslutna om att vi ska ha höga lister i hela rummet, alternativt spegelpanel. Till det är jag sugen på en tapet som är tidstypisk för tidigt 1900-tal. Duro, har en kollektion, "gammelsvenska". Helt fantastiskt fina tapeter! Jag är sugen på att ta bort valvet ifrån hallen, och ersätta det med en öppning med pardörrar. Mellan vardagsrummet och matsalsdelen är jag också sugen på pardörrar. Men det kanske blir för mycket?
I matsalsdelen kommer vi eventuellt att inreda en biblioteksdel med platsbyggda bokhyllor och ett fristående skrivbord. I matsalen är det ekmöbler från äppletserien som kommer dominera i möblemanget.
Trägolvet kommer slipas ned och lutas (tror vi, eller om vi sprara det ett par år tills barnen blir större),
 
Vänner, låter det bra? Någon som har ett resonemang?
Alltid bra med inputs i det här läget...
 
 
Den här tapeten från Doro är min favorit i nuläget! Tror den blir fin med de mörka möblerna..
 
 
Lutat trägolv, Hysteriskt snyggt!
 
 
Gillar den här tapeten, och den passar ju definitivt med mörka möbler...
Men kanske blir den to much?
 
 
O den här då! Hur fint!?