Monica Z

 
 
Härromdagen var jag på bio och såg Monica Z. För en gång skull kom jag i god tid inann filmen skulle börja, och tur var det. Det var nämligen jag och Karlskogas alla pensionärer som hade tänkt att se filmen, och som alla vet är ju pensionärer ute i god tid. Jag hade tur och fick en biljett till föreställningen som blev slutsåld. Vi fick vänta länge utanför salongen innan vi blev insläppta, och i sådanna utrymmen där folk väntar uppstår alltid en lite speciell stämning. Ingen har egentligen något mer speciellt för sig än att just vänta, och där uppstår tid som måste fyllas. Speciellt karlarna i rummet skruvade rastlöst på sig, medans kvinnorna glatt pratade på med någon bekant karlskogapensionär. Jag fyllde istället tiden med eftertanke. Jag tittade runt bland det åldersmärkta ansiktena i rummet och undrade över vilken relation de hade till filmen vi snart skulle se? Monica Zetterlund var för mig bara ett namn, och att jag skulle se filmen var bara en slump. Men de här människorna, vad hade de för minnen till denna kvinna? Jag skulle tippa på att de allra flesta personerna i rummet var i 70 årsåldern, och de måste alltså varit unga då Monica slog igenom. Det är alltså dessa människor som hade snygga svinryggsfrisyrer, rökte ciggaretter i bilen och gick på dans i folkparks Sverige. Jag blev genast mer nyfiken på filmen jag skulle få se, inte för att få veta mer om Monica Z, utan att få veta mer om dessa Karlskogapensionärer som alla varit unga under tiden då filmen utspelas. Och som jag fick lära! Dessa skrynliga gamlingar har också varit unga, varit vilda, rökt och supit. Och stämningen i salongen denna kväll sa en del om att dessa pensionärer fick återuppleva det, än om bara i tanken!
 
 
 
 
 
 

Mormors födelsedag <3

 
 
Igår var vi hos min mormor för att fira hennes 93årsdag! Finporslinet var framdukat på matsalsbordetbordet där man sitter då det är kalas. På bordet fanns bullar, småkakor och gräddtårta, och överallt i rummet stod blombuketter från personer som velat hedra min mormors födelsedag. Firandet ska hålla på i dagarna 3.
Så är det när man har många omkring sig som vill gratulera och fira att vi får ha denna fantastiska kvinna vid vår sida!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En tur till stanIdag är jag ledig, och jag och Hasry har spenderat dagen i Kristinehamn. Harry har varit hos tandläkaren på förmiddagen, och eftermiddagen spenderade vi hemma hos Jennie med familj och på maxi. Nu är vi hos mamma och pappa, och om en stund ska jag till Pamira på tjejmiddag! Så roligt! Jag är fortfarande väldigt förkyld, så det blir nog bara en kortis ikväll, men det ska ändå bli väldigt roligt att komma iväg och träffa lite vänner på egen hand. Det blir inte så ofta även om det av en slump blivit 2 gånger inom loppet av en vecka! Nu ska jag krypa ned i mammas soffa och ladda batterierna inför kvällen!